PAS ORIGINAL

PAS CREATIONS

Stijlvolle & duurzame producten die van pas komen

PAS ORIGINAL bestaat al sinds 1984. Jurken, broeken, bloesjes, in de loop der jaren is de kledingkast van PAS vol komen hangen met zelfgemaakte kleding. Het grote voordeel van zelf kleding maken is dat je het op maat maakt en het origineel is. Je moet een beetje handig zijn en dan kom je een heel eind. 
Kleding is niet het enige wat PAS maakt, ook originele decoraties en no waste items maken onderdeel uit van PAS ORIGINAL.

Originele en handmade items die van pas komen in badkamer, keuken, woonkamer, kantoor, winkel, restaurant of elders.

Om iemand of jezelf mee te verrassen.

Gemaakt van vuren- en hardhout of van kleurrijke Afrikaanse Wax Print en batik stoffen. Geen enkel item is hetzelfde! 

Fashion

Drie favoriete modellen van PAS. De patronen komen uit 2009 en door de eenvoudige snit tijdloos. De stoffen maken telkens het verschil.

Stijlvolle items die van pas komen én wasbaar en/of herbruikbaar zijn. Handmade, om iemand anders of jezelf blij mee te maken. Maak ook een start met minder in de afvalbak gooien.

Afrikaanse stoffen kenmerken zich door het gebruik van veelal kleurige, levendige dessins. De authentieke Afrikaanse stoffen zijn dubbelzijdig gedrukt op 100% katoen door middel van het “wax block” principe. De stoffen hebben bijna altijd een breedte van tussen de 45 en 48 inch (114 – 122 cm). Afrikaanse stoffen worden standaard gemaakt met een totale lengte van 6 yards (548 cm). Dit heeft deels te maken met het feit dat uit deze standaardlengte bijvoorbeeld zowel een rok, een top en een hoofddoek of draagdoek gemaakt konden worden.

 

Afrikaanse wax stoffen zijn ontstaan in het begin van de 19de eeuw. Ze zijn afgeleid van de batik stoffen uit voormalig Nederlands-Indië. De handmatige techniek voor het maken van batikstoffen is in deze periode geautomatiseerd door enkele Nederlandse ondernemers. In de eerste instantie waren deze stoffen bedoeld voor de markt in Nederlands-Indië, echter sloeg dit niet aan. Bij toeval werden deze stoffen populair in West-Afrika, waardoor ook de prints al meer gingen aansluiten op de vraag en omstandigheden van de lokale mensen in diverse Afrikaanse landen. Op deze manier zijn de Afrikaanse stoffen na verloop van tijd een bekend begrip geworden, welke tegenwoordig zijn populariteit over de hele wereld aan het veroveren is!

 

Veel mensen denken dat het eindproduct (de Afrikaanse wax print stof) een soort van stijve wax laag bevat, dit is niet het geval. De term wax komt van het authentieke kleurproces van de wax block stoffen, waarbij de kleuren aangebracht worden op specifieke delen van de stof, door middel van het afschermen van de overige delen met een wax laag (tegenwoordig veelal hars). Deze wax laag wordt er daarna weer afgehaald, en na het hele proces wordt het doek nog grondig schoongemaakt. Het eindproduct is bij de bekende merken een zeer fijne en soepele katoenen stof met een prachtige dubbelzijdige kleur opdruk, maar bevat dus geen restanten van wax.

 

Bron: AfricanFabs

 

Bekijk de African Wax Print stoffencollectie van PAS CREATIONS.

Zoek je een uniek handmade cadeau?

Tips & Tricks

PAS helpt geregeld anderen bij het vervaardigen of herstellen van bijvoorbeeld kledingstukken, gordijnen, vitrages en vouwgordijnen. Heb je vragen of heb je hulp nodig, stuur dan een berichtje naar info@pascreations.com of vul het contactformulier in en informeer naar de mogelijkheden.