OVER PAS

PAS CREATIONS

Mijn naam is Paula en ik ben PAS, de oprichtster van PAS CREATIONS.

 

PAS CREATIONS is de verzamelnaam voor de verschillende creaties die ik maak, van magazines, (tuin)banken en kleding tot items die door de brievenbus passen. PAS heeft als doel om producten en stoffen her te gebruiken tot een duurzaam product zodat er minder wordt weggegooid. 

 

Al sinds de middelbare school maak ik zelf kleding. Om niet in kleding te lopen die iedereen droeg ging ik zelf aan de slag met naald en draad en met de Elna naaimachine van mijn moeder. Het was de kunst om zelf een jurk of rok te ontwerpen en die in elkaar te zetten. Goedkope stofjes scoren op de markt in Delft hoorde daarbij. Ook truien breien heb ik toentertijd veel gedaan. Het mooie van breien was dat ik dit overal en nergens kon doen, ook onderweg in een busje naar voorstellingen toe waar ik in die tijd aan meewerkte. Het breien is iets wat ik na mijn studententijd niet verder heb opgepakt, kleding en decoraties maken zijn gebleven en verder ontwikkeld.

 

Er zijn, als tegenhanger voor mijn werk, in de loop der tijd allerlei andere vormen van creaties bijgekomen. Heel de dag werken met de computer, beeldbellen en telefoneren vraagt om andere bezigheden. Tuinieren, koken en creatief bezig zijn, zijn voor mij goede activiteiten om naast mijn werk uit te voeren. Deze hobby heb ik in 2014 PAS CREATIONS genoemd. Vijf jaar later heb ik dit concept uitgewerkt met als resultaat deze website.

 

Met deze website hoop ik andere mensen te kunnen inspireren om creatief bezig te zijn en materialen her te gebruiken zodat we met z’n allen aan een beter milieu werken. Kijk bij CREATIONS en doe zelf mooie ideeën op. Zelf creëren geeft een hele hoop voldoening en dat kan echt iedereen!

 

Een aantal van mijn ideeën heb ik uitgewerkt tot creaties die door de brievenbus passen. Deze items kun je aanschaffen in de SHOP, als cadeau voor jezelf of als cadeau voor iemand anders. Via Etsy kun je ook een aantal items bestellen. De prijs ligt daar iets hoger aangezien het Etsy platform extra kosten in rekening brengt.

 

Neem een kijkje en laat je inspireren en verrassen! Heb je vragen, neem gerust contact op.

OVER PAS
P A van der Schoot

De pannenlappen met het eerste PAS logo bestaan nog! Een met de hand vervaardigd label gemaakt op 15 jarige leeftijd. En het idee van het logo is hetzelfde gebleven!

Een echte PAS ORIGINAL.